Community

Take a Look Inside this Creative, Eco Friendly Home in Malaysia

Print Friendly, PDF & Email

This is part of an ExpatGo editorial series featuring creative architecture in Malaysia and around Southeast Asia. 

Courtyard
Courtyard

Located at Petaling Jaya, Selangor, this creative and Eco-friendly home project was built without removing a single tree, before, during and after construction. This project looked at integrating a new house into an existing building, without harming any of the fabric and trees around it.

The new house now has an assortment of cool green features such as ventilated cool roofing, wind turbines (a device that converts kinetic energy from the wind into electrical power), recycled and raw materials, solar sunscreen shading and rainwater collection.

Take a look at the photo gallery below to check out the house.

The size:

Land Size = 1,100 sq m

Built-up = 371.8 sq m

The Interior

 

Master Bathroom
Master Bathroom

 

The Exterior

Forecourt
Forecourt

Follow us on Facebook or register for our weekly e-newsletter to keep updated.

Promoted

Read More:

Photo and Article Source: Archicentre




" ExpatGo welcomes and encourages comments, input, and divergent opinions. However, we kindly request that you use suitable language in your comments, and refrain from any sort of personal attack, hate speech, or disparaging rhetoric. Comments not in line with this are subject to removal from the site. "


Comments

Harry Man

You will be eaten alive by mossies…

Sean Khoo

Nice house. Is it open for viewing

Click to comment

Recent Stories

More Posts
To Top